Resultaten van onze leden

2 september 2012 Flevodogmatch

Vandaag een show/keuring bij de kynologenclub aan de “overkant”. Het betrof een show waar alle rasgroepen geshowd zouden worden. (En er zijn 10 rasgroepen…)

Van onze club waren er een aantal afgevaardigden: Max & Bindi van Ramona Aukes en Ginger van Petra Schriek. Bindi zou haar debuut maken op deze dag dus het was even spannend hoe deze dame het zou doen. Leuk weetje: Bindi en Ramona stonden tegelijk met de fokker in de ring en nog leuker..ze deden het zelfs beter.

Op zich was het een beetje chaotische dag, maar daar kwamen we dus aan het einde pas achter.

Bindi mocht als eerste van de drie haar opwachting maken en jawel daar gingen ze de ring in. Ging allemaal erg voorbeeldig, was ook een erg vriendelijke keurmeester (Mevr. Onstenk-Schenk) deed het erg leuk met de hond(en). Er kwamen leuke, lovende berichten richting schrijfster (stonden er naast ūüėČ )Nadat ze alle teven uit de klasse had gekeurd werd ieder samen geroepen en kreeg men uitleg waarom de ene boven de andere werd geplaatst. Bindi werd uiteindelijk tweede met de opmerking dat de tandjes nog niet helemaal volgroeid zijn met de kop. De kop is nog steeds in ontwikkeling en moet nog verder uitgroeien, dan valt alles op zijn plaats.

Toen even een kleine pauze en Max was aan de beurt. Nu is Max niet echt over het hoofd te zien en dat was duidelijk te horen aan de rand van de ring. De KM was duidelijk onder de indruk, heeft een keer of 3 gevraagd hoe oud hij nu wel was, maar was ook erg gecharmeerd van hem. Ze vond hem een flinke reu en beloonde dat dan ook met een U en Beste Reu en als B.O.B.

Ginger was als laatste van de drie aan de beurt en kwam uit in de puppyklasse. En ook hier was het commentaar al redelijk goed te horen (en dat klonk goed). Al met al vond ze het een knappe pup, ja mevrouw dat vinden wij ook! Ginger ging met een eerste plaats, een veelbelovend en als beste pup (van het ras) naar huis.

Max en Ginger mochten in de middag terug komen voor de erekeuringen. Hier werd het ietwat chaotisch. Er werd gewacht op Beste van het Ras, maar dat bleek dus al in de ring te zijn gebeurd, en daar schort het een klein beetje aan organisatie: Niemand, maar dan ook niemand heeft achter plaatsingsbordjes gestaan en/of een beker gekregen. Het werd je verteld, het stond op de schrijfborden naast de ring, maar voor het publiek was het dus absoluut niet duidelijk wat de honden hadden gedaan in de ring!

Ginger moet met alle VB-pupjes van rasgroep 2 terug in de ring en ja daar bleef het ook bij. Ze kwam niet door tot een bekerplaats.

Max moest ook terugkomen en werd 3de van rasgroep 2!

Al met al een goeie dag voor de boxers van¬†“de overkant”!

Foto’s volgen nog…

20 mei 2012

Vandaag een Jonge Hondendag bij onze eigen kringgroep, dus een thuiswedstrijd voor diverse leden. De dag begon goed, echter tegen de tijd dat de keuring zou beginnen werden we verwelkomt met een regenbuitje. Gelukkig trok deze snel over en hadden we de rest van de dag een super zonnige, stralende dag. Hieronder de successen van onze eigen leden…

In de klasse Teven 5 & 6 maanden behaalde Ginger een 3de plaats
In de klasse Reuen 9-12 mnd behaalde Smokey een 4de plaats
Billy deed ook mee in deze klasse, echter de klasse was dit keer te sterk voor hem en er was voor hem helaas geen plekje op het ereschavot.
Bauke, de veteraan, deed ook mee en kwam als winnaar uit de bus.

31 maart 2012

Vandaag een Jonge Hondendag bij Kringgroep Zuid-Oost Drenthe, Emmen en het debuut van Ginger (en Petra). Met de nodige hulptroepen op weg naar Emmen. Met de laatste moment tips en dergelijke, en de flinke hoge stemmetjes naast de ring, gingen de dames de ring in. De groep bestond uit 9 teefjes in de leeftijd van 3 & 4 mnd. Ginger was als derde aan de beurt, vanwege de regen mochten we onder het afdak schuilen en apart de ring in komen. Uiteindelijk weer met zijn allen en nog een rondje lopen, hierna werd een eerste selectie gemaakt en we werden aan de andere kant van de ring gezet. Helaas pindakaas, dachten we nog, maar nee we moesten dus¬†blijven staan, en met nog 3 kandidaten nogmaals een rondje lopen, en nog een. De overige deelnemers hadden inmiddels de ring verlaten. Uiteindelijk mochten Ginger en Petra ook de ring verlaten, zodat de eerste 3 over bleven. Leuk detail: Ginger’s zus, Golden Girl, is deze dag eerste geworden en tevens Beste v.d. Dag.

~~~~~~~~

17 maart 2012

Op zaterdag 17 maart 2012 deed ADO mee aan de Internationale Rashondententoonstelling te Hazerswoude.

ADO was goed in shape, maar dat liet hij op de show te weinig zien.
Hij was nog te veel onder de indruk van de drukte en het lawaai van andere honden.
De keurmeester was derhalve steng, zag wel veel temperament en een vriendelijk karakter.
ADO moet duidelijk nog uitzwaren maar is en blijft een talent.

Waardering door keurmeester mevr. M van Brempt (B)
ZEER GOED , aldus een zeer trotse baas!

~~~~~~~~~~

23 oktober 2011

ADO heeft afgelopen zondag 23 oktober 2011 meegedaan aan de Tentoonstelling Dogachtigen 2011. In totaal deden 950 honden mee waarvan 52 boxers. ADO kwam uit in de (moeilijke) jeugdklasse ( 9 ‚Äď 18 Maanden). Hier stonden 8 prachtige boxers op een rij.

ADO was ruim de jongste ( 10 maanden) en de meest onervaren, maar  de keurmeester zag het talent van ADO er door heen.

Van de 8 geshowden ontvingen er 2 ZG en 6 een U.  Uiteindelijk werd ADO als Uitmuntend beoordeeld.

~~~~~~~~~~

8 oktober 2011

Billy heeft vandaag zijn debuut gemaakt op de Jonge Hondendag bij Kringgroep Peel en Maas. Dat deze dag niet onverdienstelijk was, bleek uiteindelijk. Billy is uiteindelijk Eerste geworden in de klasse reuen 3 & 4 maanden. Gefeliciteerd met deze overwinning!

******

28 Maart 2010

Max wordt 4e op de Jondehondendag in WOGNUM

Bram Bram

Gefeliciteerd ! en wat een prachtig rapport !

img071

*****

28 Maart 2010

Ook May heeft meegedaan op de Jongehondendag in WOGNUM

img079 img076

6 December 2009

Daisy (zusje van May en dochter van Doris), doet mee aan de 16e Dogachtige show in ‘s-Hertogenbosch en behaald een VEELBELOVEND !

img077 img078

*****

25 April 2010 Jongehondendag in Tilburg

Max behaald hier de 4e plaats bij de groep reuen 9-11 maanden !

max-jhd-tilburg